• Lorem ipsum

Hoe maak ik mijn glazen schuifwand schoon?

1 Aug 2022

Een veranda of overkapping met glazen schuifwanden moet ongeveer twee keer per jaar goed schoongemaakt worden zodat de kwaliteit behouden wordt en hij zo lang mogelijk meegaat. In deze blog geven we je advies voor een goed behoud van je glazen schuifwand.

Begin met het railsysteem

Voordat je met water aan de slag gaat, is het verstandig eerst het railsysteem voor de onderrail schoon te maken. Zo is het vuil droog en blijft het niet plakken aan de rails. Het vuil kun je het beste verwijderen met een stofzuiger. Schuif hiervoor de glazen schuifwand eerst volledig opzij. Hierna kun je je richten op de rest van de glazen schuifwand.

De glazen schuifwand

Maak je glazen schuifdeuren schoon zoals je ook je ramen schoonmaakt. Gezien de ramen aan de tuin grenzen is het belangrijk ook hier eerst het zand weg te spoelen. Anders loop je ook hier kans de glazen wand te bekrassen. Maak vervolgens gebruik van een allesreiniger of een reinigingsmiddel geschikt voor glas. 

Wanneer schoonmaken? 

Eigenlijk maakt het niet echt uit wanneer je de grote schoonmaakbeurt plant, zolang dit maar twee keer per jaar gebeurt. Echter, gezien ramen veel stof vangen in de zomer en blad in de herfst, is het aan te raden tenminste schoon te maken voor de aanvang van winter. Dan kun je het schema van de ‘Grote Lenteschoonmaak’ aanhouden en dit herhalen zes maanden later.  Let op: woon je dichtbij zee? Maak dan vier keer per jaar schoon, de hoge zoutconcentratie in de lucht tast namelijk het aluminium aan.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »