• Lorem ipsum

Haal de zomer in huis met deze designtips

14 Sep 2022

Met een glazen schuifwand grenzend aan je tuin kom je al een heel eind om de zomer in huis te halen. Op warme dagen kun je heerlijk de schuifdeur opengooien en genieten van het zonnige weer en de tuin. Maar hoe zorg je dat de inrichting van jouw terrasoverkapping of uitbouw het zomerse gevoel weerspiegelt? In deze blog geven we enkele tips waarmee je zelfs op grijze dagen een warme en lichte sfeer kunt creëren. 

Kleuren

Met kleur kun je in een handomdraai de look en feel van een kamer veranderen. Om het Mediterrane gevoel te bereiken, kun je ervoor kiezen om je muren te verven in terracotta of okergeel. Zorg er wel voor dat je niet te veel accessoires gebruikt om te voorkomen dat het een kakafonie van kleuren en texturen wordt. 

Wit is altijd een veilige tint waarmee je een lichte, rustgevende en ruimtelijke ruimte creëert. Het voordeel van witte muren is dat het je de vrijheid geeft om op een andere manier creatief te zijn met kleur en texturen, bijvoorbeeld met accessoires en meubilair. 

Haal de natuur naar binnen

Met planten kun je op een eenvoudige manier een zomers en ontspannend gevoel neerzetten. Dit kun je vooral bereiken door te kiezen voor tropische of Mediterrane planten zoals een bananen- of vijgenplant. Een andere mooie optie is de van oorsprong Zuid-Afrikaanse Strelitzia Nicolia die met haar grote bladen en lange taken je kamer een ruime look geeft. Door het vele glas krijgen je planten bovendien voldoende licht om goed te groeien. 

Wees creatief met accessoires

Met accessoires kun je een ruimte letterlijk aankleden. Als je hebt gekozen voor witte muren, kun je flink uitpakken met accessoires van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan een kleurrijk wollen kleed, een gevlochten wanddoek van bamboe of houtdecoratie. Wees niet bang om met organische vormen te spelen, bijvoorbeeld een ronde luierstoel van rotan die afsteekt tegen een subtiele lage koffietafel. 

Heb je gekozen voor een warme kleur op de muur? Houd je meubilair dan wat soberder van vorm. Kies bijvoorbeeld voor één of twee grote planten en enkele accessoires. Rust en warmte gaan heel goed samen.


Ben je eruit en klaar om je huis te transformeren met onze prachtige schuifdeuren? Of heb je toch nog een paar vragen? We helpen je graag. Bel ons op 085-3036700 of stuur een e-mail naar: [email protected].

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »