• Lorem ipsum

Schuifwand schoonmaken, hoe doe je dat?

1 Aug 2022

Schuifwand schoonmaken

Natuurlijk wil je zuinig zijn op je schuifwand, of het nu een nieuwe is of niet. Ook al zie je niet zo goed dat je schuifwand vies is, toch is het nodig om af en toe een schoonmaakbeurt in te plannen. Op die manier kun je een lange tijd van je schuifwand genieten.

Allereerst kun je met een tuinslang je schuifwand schoonmaken, door hem schoon te spoelen. Op die manier spoel je het ergste vuil alvast weg. Zijn er bepaalde plekjes die je niet weggespoeld krijgt? Dan kun je het beste een zachte spons pakken met lauwwarm water om dit op te lossen.

De ramen van de schuifwand maak je op dezelfde manier schoon als de ramen in je huis.

De rails

De rails van de schuifwand kan wat lastiger zijn om schoon te maken, maar zeker niet onmogelijk. Het is aan te raden om dit op tijd schoon te maken, aangezien er veel vuil in kan komen, waardoor de deur lastiger sluit. Het is slim om de rails van de schuifwand een keer per week schoon te maken, zodat het wordt bijgehouden. Dit scheelt je ook veel werk in de toekomst.

De rails stofzuigen is de beste manier om te beginnen, zo krijg je het vuil het beste uit de hoeken. Pak er vervolgens wat schoonmaakmiddel bij, zoals afwasmiddel, spiritus of groene zeep. Met een borstel kun je vervolgens de rails schoonmaken. Je veegt het weer schoon met wat keukenpapier of een droge doek.

Het glazen dak

Heeft jouw overkapping een glazen dak? Dan kan ik me voorstellen dat je niet goed weet hoe je deze moet schoonmaken. Toch is het niet onmogelijk.

Het is niet slim om op de glazen dakplaten te gaan staan, maar je kunt hier een houten plaat overheen leggen. Zo wordt het gewicht goed verdeeld en kun je er makkelijk bij. Het glas maak je schoon met water, een sopje en een zeem.

Zo is jouw schuifwand weer zo goed als nieuw!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »